IMG_0410 - Version 3

Sinnenas Väg

Sinnenas Väg är ett samarbete mellan gårdar i Jämtland som ger spännande möten och upplevelser för alla sinnen. På Fabricius Resurs kursgård erbjuder vi bland annat prova på kurser, försäljning av stenar och kristaller, ekologiskt fika och rundvisning i den stora trädgården under de tre helger som Sinnenas Väg pågår i sommar.

Varje helg under Sinnenas Väg har vi ett särskilt tema. I menyn nedan kan du läsa mer om vad som händer under Sinnenas Väg 2017.

Vill du veta mer om de andra gårdarna som ingår i Sinnenas Väg så läs mera på: www.sinnenasvag.se

← Tillbaka till våra utbildningar

 

 • Kropp, själ och utveckling. Den 1-2 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Kropp, själ och utveckling. Den 1-2 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Utifrån vår kurs- och förlagsverksamhet är det under två dagar möjligt att gratis prova på olika aktiviteter, lyssna på föreläsningar och köpa böcker till reducerade priser. Båda dagarna kan du prova på yoga, meditation, SPT, mindfulness i rörelse och qi gong. Under lördagen är det föreläsning utifrån boken ”Nuets himmel” av Jes Bertelsen, om hur meditation och mindfulness håller på att vara något vi alla kommer i kontakt med mer eller mindre, och hur andlig träning kan se ut i vår tid, hur vi kan få perspektiv på kvalitet och sortera i allt vad som erbjuds. Söndagens föreläsning är utifrån boken Teori U introduktion och perspektiv en föreläsning om hur förändring och utveckling kommer inifrån, funderingar runt vad det egentligen är för box vi ska tänka utanför om det ska bli nytänk och förändring i vårt liv, organisation eller samhälle. Under dagarna har vi även ekologiskt café och öppen trädgård, varmt välkomna till en härlig utflykt. Kommer du långväga ifrån finns det även möjlighet att sova över på vår B&B.
 • Stenar och kristaller i mängder. Den 7-9 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Stenar och kristaller i mängder. Den 7-9 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Den 7-9 juli bär vi ut stora mängder från lagret och omvandlar gårdsplanen framför vårt hus till Norrlands största sten- och kristallmarknad. Kom och fynda bland enorma mängder bergkristall, ametist, rosenkvart och mycket, mycket mera. Förut reste vi på mässor i Skandinavien, från Tromsö i Norr till Göteborg och Oslo i söder, vi sålde stenar, kristaller och mineraler, det var ett tag sen vi slutade med det, livet och arbetet gick andra vägar. Men vi har ett stort restlager som vi öppnar för försäljning bara en gång per år. Under dagarna har vi även ekologiskt café och öppen trädgård, varmt välkomna till en härlig familjeutflykt, Kommer du långväga ifrån finns det även möjlighet att sova över på vår B&B.
 • Trädgård och hållbar livsstil. Den 14-16 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Trädgård och hållbar livsstil. Den 14-16 juli, kl 11-17 i Ulriksfors, Jämtland.

  Runt den gamla disponentvillan från 1880-talet har genom 23 år en prunkande trädgård växt fram. Kom och ta en fika i trädgården från vår eko-café - träffa och samtala med andra trädgårdsintresserade vid några av våra ”sociala bord” – gå en promenad runt i den 7500m2 stora trädgård med många rum, där du hittar stora perennrabatter och grönsaksodling eller sitt en stund i ett av växthusen och njut grönskan. Kommer du långväga ifrån finns möjlighet att sova över på vår B&B. Kl. 12, 14 och 16 finns möjlighet att gå en rundvisning där vi berättar om våra tanker och idéer bakom det vi försöker skapa med nyckelord som: Helhet, ekologi, struktur/ kaos, ökad mångfald, bokashi och biokol, Vi är en del av en större helhet och vi funderar över hur vi med omtanke kan ta ansvar och skapa förutsättningar för hållbarhet och något positivt i det lilla där livskvalité och kreativitet får plats, där vi innanför vår granhäck tillsammans med naturen i en blandning av struktur och kaos skapar en oas för kropp och själ för våra gäster, kursister och för oss själva.
 • Ekologiskt café - alla tre helger under Sinnenas Väg.

  Ekologiskt café - alla tre helger under Sinnenas Väg.

  Under de 8 dagarna vi har öppet i samband med Sinnenas väg har vi Café och öppen trädgård. På caféet kan du få olika kakor, vegetarisk macka på vårt eget rågbröd, te eller kaffe samt saft till barnen och allting är gjort på ekologiska ingredienser! Förra året var publikfavoriten hasselnötskaka med vispad grädde och svartvinbär. Får se vad det blir i år! Fikat kan avnjutas i trädgården eller inne, allt efter lust och väderlek. Kvalité och trevlig service är viktigt för oss.
 • Övriga utbildningar

  Övriga utbildningar

  Vi har utbildningar inom våra fyra fokusområden Ledarskap & förändring, Integration & socialt arbete, Pedagogiskt arbete samt Personlig utveckling & meditation. Det finns en röd tråd genom alla våra utbildningar och de har det gemensamt att det handlar om att både arbeta med sig själva och med andra människor. Så kanske passar någon av utbildningarna i ett av de andra fokusområdena dina behov och intressen. Läs gärna mer om våra andra utbildningar eller titta på vår programöversikt.

  Läs mer