IMG_0410 - Version 3

Personlig utveckling & meditation

Fabricius Resurs kurser i meditation och personlig utveckling bygger på en gedigen erfarenhet. Kursledarna på företaget har mellan 12-40 års träning och erfarenhet av meditation. I en värld där tempot ständigt ökar, ser vi ett stort behov av att stanna upp och tillåta oss att dra oss tillbaka och reflektera. Ibland behöver vi en paus för att kunna känna efter om vi är på rätt väg. Har du det så bra som du vill ha det? Är ditt bidrag till helheten, dina relationer och de sammanhang du verkar i det du önskar? Är du på rätt spår i ditt liv? Vad är meningen med ditt liv?

Våra utbildningar för dig som är intresserad av personlig utveckling och meditation hittar du nedan, använd menyn för att läsa mer om de olika kurserna.

← Tillbaka till våra utbildningar

 

 • Upptäck det du redan har. En grundkurs i meditationsträning. Den 1-3 september i Ulriksfors, Jämtland.

  Upptäck det du redan har. En grundkurs i meditationsträning. Den 1-3 september i Ulriksfors, Jämtland.

  Denna kurs syftar till att ge grunden till en daglig meditationsträning eller inspiration till hur man kan nyansera och fördjupa den träning som man redan håller på med. Kursen ger en introduktion till ett antal övningar och förhållningssätt som sammanlagt ger en trygg bas till att hitta den inre oasen som meditationsträningen kan vara i vardagen. Kursen växlar mellan teori, dialog och övningar (både sittande och i rörelse). Kursen utgår bland annat från de fem naturliga kompetenserna som leder till djupare kontakt inåt: kroppen, andningen, hjärtat, medvetandet och kreativiteten. Kursen ton är jordnära och med fokus på hur man kan ta med sig närvaro och fördjupning in i vardagen. Deltagande i denna kurs är en förutsättning för att senare delta i Fabricius Resurs avancerade kurser och retreats. Kursen kommer hållas några gångar per år under de kommande åren. Kursledare Anders Fabricius har tränat meditation i närmare 40 år. De senaste 17 år har han mottagit undervisning av den danska meditationsläraren Jes Bertelsen.
 • Meditation och stresshantering - närvaroträning med kroppen och nervsystemet som förståelseram. Den 20-22 oktober i Ulriksfors, Jämtland.

  Meditation och stresshantering - närvaroträning med kroppen och nervsystemet som förståelseram. Den 20-22 oktober i Ulriksfors, Jämtland.

  Det komplexa livet vi lever med många ingredienser och ofta högt tempo, ger många gånger utslag i olika stressrelaterade problematiker och kanske även en känsla av att inte vara ikapp med sig själv. Kroppen och nervsystemet är en av de grundförutsättningar vi delar som människor. Under denna kurs tittar vi på hur modern vetenskap om hjärna och nervsystem kan integreras med meditation och närvaroträning. Hur vi kan bli mer medvetna, förstå och påverka det som händer i oss när vi är under press. Och hur kan vi träna för att bättre hålla balansen i livet. Kursen växlar mellan teori, dialog och övningar (sittande eller i rörelse). Kursledare Anders Fabricius har tränat meditation i närmare 40 år. De senaste 17 år har han mottagit undervisning av den danska meditationsläraren Jes Bertelsen. Anders har arbetat med utsatta och traumatiserade människor under de 12 åren han arbetade som flyktingsamordnare i Strömsunds kommun och har under många år fått undervisning och träning av Michael Stubberup, en auktoritet inom arbete med rehabilitering av stress- och traumadrabbade människor.
 • Att vara hemma i kroppen. Yoga, meditation och kroppsförankrad närvaroträning. Den 24-26 november i Ulriksfors, Jämtland.

  Att vara hemma i kroppen. Yoga, meditation och kroppsförankrad närvaroträning. Den 24-26 november i Ulriksfors, Jämtland.

  Under tiden vi planerar och drömmer om det som kommer att hända i framtiden, eller vi tänker på det som var förut, är kroppen här, kroppen har inte förmågan att vara någon annanstans än här och nu. Det tar vi fasta på under denna kurs, där vi utifrån olika vinklar och metoder inviterar dig hem till kroppen med yoga, meditation, qi gong och massage. Även Kursgårdens stora prunkande trädgård och god mat blir en del av erfarenheten. Förutsättning för att delta i kursen är att man har en kropp och är nyfiken. Kursledarna Anders Fabricius och Erika Redelöv har sammanlagt ca 60 års erfarenhet av kroppsförankrad närvaroträning.
 • Meditation, drömmar och chakrasymboler. Den 1-3 december i Ulriksfors, Jämtland.

  Meditation, drömmar och chakrasymboler. Den 1-3 december i Ulriksfors, Jämtland.

  Sedan 1984 har Jes Bertelsens bok "Meditation, drømme og chakrasymboler" permanent legat på Anders Fabricius nattduksbord. Inspirerad av de metoder som boken beskriver, och som Anders har praktiserat i över 30 år, introduceras du till hur du kan integrera material och symboler från nattens drömmar i olika meditationsövningar. Chakran är en urgammal beskrivning av energirörelser och medvetandenivåer i människan, till varje chakra hör symboler som återspeglas i drömmarna.
 • Anmäl dig här!

  Anmäl dig här!

  Vet du redan nu vilken utbildning du vill gå på? Då kan du enkelt anmäla dig via ”Läs mer” knappen nedan samt läsa mer om anmälningsvillkoren etc. Välkommen på kurs, konferens, utbildning eller seminarium! Har du några frågor? Hör i så fall gärna av dig till oss via mejl: info@fabriciusresurs.se

  Läs mer

 • Boka oss till din organisation

  Boka oss till din organisation

  Vill du boka oss direkt till din organisation, avdelning eller arbetsgrupp? Eller vill du kanske ha med oss som föreläsare eller workshopsledare på din konferens eller ditt event? Kontakta oss i så fall gärna via mejl: info@fabriciusresurs.se
 • Övriga utbildningar

  Övriga utbildningar

  Vi har utbildningar inom våra fyra fokusområden Ledarskap & förändring, Integration & socialt arbete, Pedagogiskt arbete samt Personlig utveckling & meditation. Det finns en röd tråd genom alla våra utbildningar och de har det gemensamt att det handlar om att både arbeta med sig själva och med andra människor. Så kanske passar någon av utbildningarna i ett av de andra fokusområdena dina behov och intressen. Läs gärna mer om våra andra utbildningar eller titta på vår programöversikt.

  Läs mer