Laddar Evenemang

« Alla utbildningar

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Salutogent förhållningssätt – att se utmaningarna på ett annat sätt

februari 20 kl. 08:30 - 16:00

– en dag om att arbeta med ensamkommande och andra flyktingbarn.

 

Ditt jobb, den du är och hur du gör är av stor betydelse för hur det går för denna utsatta grupp ungdomar. Personalens kunskap och förhållningssätt kan vara avgörande för en ungdoms framtid och utveckling oavsett möjligheten att få stanna i Sverige.

Nu är det många barn och unga som sitter med avslagsbeslut eller har väntat mycket länge på beslut om uppehållstillstånd. Åldersuppgraderingar och verkställande av utvisningar ökar pressen på de ensamkommande deras skolkamrater och på personalen som möter dem.

Hur ser vi på utmaningarna? År utmaningarna det bränsle som kan lyfta verksamheten till nästa nivå eller er de bara en del av en plågsam process som inte har någon mening.

För att stärka dig som yrkesperson erbjuder vi en utbildningsdag med inspiration till nytändning, nytänk och professionalism. Du får goda exempel, verktyg som kan användas direkt i verksamheten och du får fördjupad kunskap.

Många verksamheter och kommuner ska enligt styrdokument och planer arbeta med ett salutogent förhållningssätt, med fokus på det friska och det möjliga. Gör vi det? Hur gör vi det? Kan det utvecklas? Kom och få inspiration och nya verktyg.

 

”En inspirerande inblick i hur man kan tänka helhet i det salutogena arbetet.”
”Jag tar med mig vikten av att stå fast och visa medmänsklighet, utan själv bryta ihop.”
Citat från tidigare deltagare.

 

Föreläsare Anders Fabricius har en lång erfarenhet av att arbeta praktisk med nyanlända barn och ungdomar och hur man kan möta de många utmaningarna i verksamheten på ett konstruktivt, utvecklande och professionellt sätt.
Utbildningsdagen riktar sig till alla som möter ensamkommande och nyanlända barn och unga i jobbet.

 

Läs mer här: Salutogent förhållningssätt, Malmö, feb 2018
Anmäl dig här: Anmäl dig till våra utbildningar

Plats

Malmö – exakt adress kommer senare!
Malmö, Sverige
Telefon:
0730 78 68 22

Arrangör

Fabricius Resurs AB
Telefon:
0730 78 68 22
E-post:
info@fabriciusresurs.se
Webbplats:
www.fabriciusresurs.se