Laddar Evenemang

« Alla utbildningar

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs i Social Presencing Theater (SPT)

april 28 kl. 09:00 - april 29 kl. 16:00

1500SEK

Välkommen till en kurs om yrkespersonlig utveckling, självledarskap och om att bättre förstå och arbeta med sociala system och förändringsprocesser.

Under kursen arbetar vi med kapacitetsutveckling och metoder för att undersöka och synliggöra förändringspotential i olika situationer och system. Metoderna bygger på en kroppsligt förankrad medvetandeträning. Kursen kvalificerar deltagarna till det avancerade SPT programmet med Arawana Hayshi, som utvecklat SPT metoderna, samt till fortsättningskurser i Sverige.

  • Hur fungerar sociala sammanhang eller system – vilken relation har vi till system, hur påverkas vi av dem och hur kan vi själva påverka de system som vi ingår i (t.ex. relationer, organisationer, samhället)?
  • Hur kan vi använda kroppens ordlösa visdom som hjälp till att komma vidare när vi har kört fast – antingen för att någonting inte fungerar eller för att vi inte nyttjar den potential som finns?
  • Hur kan vi använda medvetenheten om det sociala fältet för att bli bättre på att hålla presentationer, uppträda, leda grupper eller föreläsa?
  • Hur kan vi ta vara på kroppens intelligens – både privat och på arbetet?

Grundövningarna inom SPT kallas för ”The Art of Making a True Move”. Övningarna är nödvändiga för att utveckla de kapaciteter som behövs i arbetet med de mer komplexa metoderna. Grundträningen har också ett stort egenvärde genom att hjälpa deltagarna till större närvaro, kreativitet, kroppsförankring och förståelse för de sociala processerna och systemen.

De mer komplexa metoderna fokuserar på olika problemställningar där man önskar en förändring – antingen för att det finns problem eller för att möjligheterna och potentialen i en situation eller ett sammanhang inte tillvaratas fullt ut. Dessa övningar är de egentliga Social Presencing Theater metoderna.

Målsättningen med kursen är att ge deltagarna en teoretisk och praktisk introduktion till SPT – både i form av att arbeta med de grundläggande kapaciteterna som SPT bygger på och genom att introducera några SPT metoder för att arbeta med konkreta förändringsprocesser.

 

”SPT är ett unikt sätt att utforska kroppens intelligens. Att öva upp sin lyhördhet för vad som uppstår mellan mig och mina medmänniskor och bli medveten om hur jag påverkar andra bara med min närvaro.”

”Jag skulle rekommendera SPT till alla som vill öka sin självkännedom och medvetenhet i sociala situationer.”

”Det är överraskande effektivt och lyckas skapa en underbar känsla av samhörighet och kollektiv kreativitet bland deltagarna.”

– Citat från tidigare deltagare på våra SPT kurser

 

Kursledare Båda kursledarna har gått ett 3 årigt ”SPT Master Training Program” och är de enda i Sverige som blivit godkända SPT lärare av SPT grundaren Arawana Hayashi. Tillsammans driver de Fabricius Resurs – förlag och utbildningsverksamhet.

Anders Fabricius, konsult, föreläsare och kursledare med fokus på utvecklingsprocesser för professionella. Han har även en mer än 40 årig meditations- och kampsportspraktik.

Liv Fabricius, magister i kvalitets– och ledarskapsutveckling, redaktör och kursledare med fokus på förändring och utveckling. Hon har även en 13 årig meditationspraktik.

 

Läs mer här: Grundkurs i SPT – MALMÖ – 28-29 April

Anmäl dig här: ANMÄLAN HAR STÄNGT

Detaljer

Börjar:
april 28 kl. 09:00
Slutar:
april 29 kl. 16:00
Pris:
1500SEK
Evenemang Kategorier:
,
Webbplats:
http://fabriciusresurs.se/wp-content/uploads/2018/03/Grundkurs-i-SPT-MALMÖ-28-29-April.pdf

Arrangör

Fabricius Resurs AB
Telefon:
0730 78 68 22
E-post:
info@fabriciusresurs.se
Webbplats:
www.fabriciusresurs.se

Plats

Malmö – exakt adress kommer senare!
Malmö, Sverige + Google Map
Telefon:
0730 78 68 22