Laddar Evenemang

« Alla utbildningar

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att möta utmaningarna: Hållbarhet och empati – nya tag i arbetet med nyanlända barn och unga

mars 6 kl. 08:30 - mars 7 kl. 16:00

Välkommen till två spännande och lärorika dagar med fokus på nyanlända barn, unga och ensamkommande flyktingbarn.

Kursen har fokus på arbete och möten med utsatta barn och ungdomar, där stress, migrationsstress eller trauman kan finnas med i bilden.

En kurs för dem som inte arbetar med behandling, men ska få en vardag att fungera på skolan, boendet, praktikplatsen eller socialkontoret.

Kursen handlar om hur balansen i hjärnan och nervsystemet fungera under press och stress i motsättning till normaltillstånd och hur traumats och stressens vardagsuttryck är för barn och vuxna.

Hur kan man planera möten och undervisning för att anpassa oss till och ta ansvar för det vi vet om kroppen och nervsystemet, för att få bättre resultat av våra insatser i möten och undervisning?

Mycket av det som händer i oss människor under stress kommer delvist från områden i kroppen och nervsystemet som vi har väldigt lite kontroll över i vanliga fall och det är oberoende av om anledningen till stress och obalans är migrations- eller traumarelaterat eller om det är en pressad arbetssituation som är anledningen.

Att hantera och möta elevers/klienters oro, obalans och stress kräver kunskap, träning och anpassade pedagogiska strategier, det kräver också att man har självkännedom så att man förstår och kan hantera det som sker i en själva.

 

Föreläsare Anders Fabricius har en lång erfarenhet av att arbeta praktisk med nyanlända barn och ungdomar och hur man kan möta de många utmaningarna i verksamheten på ett konstruktivt, utvecklande och professionellt sätt.
Anders undervisning är konkret och jordnära, han koppla på ett pedagogiskt sätt ihop praktisk vardag med teori och hjälper dig med glimten i ögat att tänka utanför boxen och se nya synvinklar.

 

Läs mer här: Att möta utmaningarna – Hållbarhet och empati – Malmö

Anmäl dig här: Anmäl dig till våra utbildningar

Arrangör

Fabricius Resurs AB
Telefon:
0730 78 68 22
E-post:
info@fabriciusresurs.se
Webbplats:
www.fabriciusresurs.se

Plats

Malmö – exakt adress kommer senare!
Malmö, Sverige + Google Map
Telefon:
0730 78 68 22